Projectomschrijving

Type

Nieuwbouw, renovatie, utiliteitsbouw

Programma

Renovatie parkeergarage, nieuwbouw, Geïntegreerd bedrijfspand, Tweewielercentrum Zoetermeer

Locatie

Savelsbos, Schansbos, Zoetermeer

Opdrachtgever

De goede woning Zoetermeer

Jaar

2006

Fotografie

Peter de Ruig, HVE Architecten

Het plan is een onderdeel van de upgrading van de woonwijk Savelsbos.

De bestaande parkeergarage uit de jaren ’60 ten behoeve van de flat Savelsbos wordt voorzien van een geheel nieuwe gevel en nieuwe toegangen. Verder krijgt de bestaande fietsenwinkel een prominentere plaats nabij de entree en vormt een prettige wand als begeleiding van de looproute naar het winkelcentrum.

De winkel bestaat feitelijk uit een massief blok waar delen uitgesneden zijn, waardoor er een ruimte ontstaat die qua lichtinval, etalagemogelijkheden en indeling de mogelijkheid biedt voor een fietsengallerie en een praktisch bruikbaar rijwielcentrum.