De Dag van de Architectuur komt eraan en we zijn trots, dat op zaterdag 8 juni twee van onze recent opgeleverde projecten te bezoeken zijn! Zowel de Jaarsmahof (Winnaar Berlagevlag 2023) als Frank is een Binck (in samenwerking met studio Leon Thier) openen hun deuren voor het publiek.

In het kader van de landelijke manifestatie Dag van de Architectuur “Ruimte maken” zijn er in Den Haag weer bijzondere wandelingen, fietstochten, boottochten en rondleidingen in en langs bijzondere stukjes Den Haag.

Jaarsmahof

Een bijzonder project dat stedelijke verdichting, behoud van industrieel erfgoed en sociale huur combineert met nieuwe stedelijke ruimte in de vorm van een collectieve hof.

Van 11:00 – 15:30 uur zijn er rondleidingen door Gerrit van Es (HVE architecten).

De rondleidingen zullen ongeveer 30min duren met max. 20 personen per rondleiding.

De toegang van het gebouw is via de Ampèrestraat 46 (achterzijde complex)

Openbaar vervoer: tram 12, halte Fahrenheitstraat en bus 21, halte Weimarstraat

Adres: Ampèrestraat 46

 

Binckpoort (voorheen Frank is een Binck)

Een uniek project, waarin de herbouw van het Paviljoen van Frank van Klingeren, als Nederlands grootste verhuizing van een geheel gebouw, het middelpunt vormt van deze stoere ontwikkeling met rauw, industrieel randje.

In de middag zal Rigobert Nivillac namens de samenwerkende architecten Studio Leon Thier & HVE Architecten rondleidingen geven in en om ons project in de Binckhorst.

Adres: Melkwegstraat / Binckhorsthaven

TIP: Het project is ook stopplaats van de boottocht naar de Bickhorst! Een ervaring om niet te missen.

 

Klik hier voor alle opengestelde gebouwen