Projectomschrijving

Type

Seniorenappartementen, nieuwbouw, woningbouw

Programma

175 senioren-appartementen, koop en huur, Zorgcluster, Gemeenschappelijke ruimte en stallingsgarage op de begane grond van De Componist

Locatie

Wijndaelerplantsoen, Laan van Meerdervoort, Mozartlaan, Den Haag

Opdrachtgever

Woonzorg Nederland

Jaar

Opgeleverd, juli 2013

Fotografie

Peter de Ruig, Arno Kwint

Het plan De Componist is opgedeeld in een aantal volumes die in lengte en hoogte van elkaar verschillen. Hierdoor wordt de visuele relatie met het groen vanaf de Mozartlaan in stand gehouden. De poort in het ontwerp zorgt voor het doorzicht op maaiveldniveau en vormt een openbare voetgangersroute van het plantsoen naar de Laan van Meerdervoort.

Het plan bestaat uit twee bouwdelen met een verschillend karakter. Het lage blok aan de Mozartlaan is door zijn positie en volume gerelateerd aan de bestaande gebouwen aan de Mozartlaan. Dit wordt versterkt door de architectonische bewerking van het blok.

Het gebouw bestaat uit een robuuste buitenschil die het woonprogramma voor senioren omvat. Door de stalen balkons een afwisselende hoek t.o.v. de aluminium gevel te geven, ontstaat er een levendigheid in vorm en reflectie, binnen de strakke leistenen omhulling.

Bekijk hier het artikel over de Componist op de internationale architectuursite Archdaily

Klik hier voor een artikel in Den Haag Centraal