Projectomschrijving

Type

Transformatie, Nieuwbouw, Woningbouw

Programma

43 sociale huur-appartementen
gemeenschappelijke fietsenstalling
binnentuin

Locatie

Den Haag, Fahrenheitstraat / Ampèrestraat

Opdrachtgever

Koninklijke Haagse Woningvereniging 1854

Jaar

In ontwikkeling

Beelden

HVE Architecten

Aan de Fahrenheitstraat in Den Haag hebben we de kans gekregen om een prachtig monumentaal pand te transformeren naar sociale huurappartementen. Op de locatie van de voormalige Jaarsma Haardenfabriek, die later jarenlang dienst deed als Postgebouw, zullen 43 sociale huur appartementen gerealiseerd worden.

Het plan is een combinatie van hergebruik van de bestaande panden en nieuwbouw. De karakteristieke voorgevel aan de Fahrenheitstraat wordt zoveel mogelijk teruggebracht naar de oorspronkelijke gevel. Ook de sheddaken van de voormalige fabriekshal op het binnenterrein zullen behouden blijven en gaan dienst doen als overkapping voor een collectieve fietsenstalling. Aan de Ampèrestraat en op het binnenterrein worden nieuwe bouwvolumes toegevoegd. Met het nieuwe bouwvolume aan de Ampèrestraat wordt een gat in de bestaande gevelwand gevuld.

In een deze video geven de opdrachtgever, de gemeente en Gerrit van Es van ons bureau een uitgebreide toelichting op het plan.