Projectomschrijving

Type

Hergebruik, renovatie

Programma

Transformatie bejaardenhuis tot studentenhotel met 306 kamers, Lounge, studie- en spel ruimte, fitness, coffeecorner,

Locatie

Den Haag, Hoefkade, Van Limburg Stirumstraat

Opdrachtgever

City Living

Status

in ontwikkeling

Eind 2011 is de bouwaanvraag voor het eerste Studentenhotel in Den Haag ingediend. In het Van Limburg Stirumhuis vlakbij treinstation Den Haag Hollands Spoor worden 306 studenten hotelkamers gerealiseerd. Naar verwachting zal The Student Hotel Den Haag in september 2014 de deuren openen.

In opdracht van City Living heeft HVE architecten een ontwerp gemaakt voor het hergebruik van het huidige bejaardentehuis. Het algemene uitgangspunt voor het ontwerp is: “Transformatie door gerichte, heldere ingrepen met zoveel mogelijk behoud van de karakteristieken van het bestaande gebouw.” Op deze manier ontstaat geen pseudo-nieuw gebouw, maar een gebouw met rijkheid en karakter door het moeiteloos combineren van oude en nieuwe elementen.

Het studentenhotel biedt zowel buitenlandse als Nederlandse studenten een tijdelijke woonruimte, die van alle gemakken is voorzien. Zo zijn de kamers volledig ingericht, krijgen de studenten een eigen fiets en zijn er collectieve voorzieningen zoals fitness, lounge, studie- en ontspanningsruimte en  koffiecorner op de begane grond.