Projectomschrijving

Type

Hergebruik, renovatie

Programma

Transformatie Verzorgingshuis tot studentenhotel met 306 kamers, Lounge, studie- en spel ruimte, fitness, coffeecorner,

Locatie

Den Haag, Hoefkade, Van Limburg Stirumstraat

Opdrachtgever

City Living, The Student Hotel

Status

Opgeleverd, 2015

Fotografie

Bart van Hoek, HVE Architecten

HVE Architecten ontwierp het plan voor de herbestemming van een voormalig verzorgingshuis tot het eerste Student Hotel in Den Haag. In het Van Limburg Stirumhuis vlakbij treinstation Den Haag Hollands Spoor worden 306 studenten hotelkamers gerealiseerd. Naar verwachting zal The Student Hotel Den Haag in september 2014 de deuren openen.

In opdracht van City Living heeft HVE architecten een ontwerp gemaakt voor het hergebruik van het huidige bejaardentehuis. Het algemene uitgangspunt voor het ontwerp is: “Transformatie door gerichte, heldere ingrepen met zoveel mogelijk behoud van de karakteristieken van het bestaande gebouw.” Op deze manier ontstaat geen pseudo-nieuw gebouw, maar een gebouw met rijkheid en karakter door het moeiteloos combineren van oude en nieuwe elementen.

Het studentenhotel biedt zowel buitenlandse als Nederlandse studenten een tijdelijke woonruimte, die van alle gemakken is voorzien. Zo zijn de kamers volledig ingericht, krijgen de studenten een eigen fiets en zijn er collectieve voorzieningen zoals fitness, lounge, studie- en ontspanningsruimte en  koffiecorner op de begane grond.

Het project The Student Hotel in Den Haag is gepubliceerd op de internationale architectuurwebsite ArchDaily. Bekijk hier het bericht.
Bekijk hier het artikel ‘Verzorgingshuis krijgt nieuwe bestemming als studentenhotel’ op HAACS