Onlangs verscheen een nieuw boek over de prachtige architectuur van de Nieuwe Haagse School. Voor HVE Architecten is deze bouwstijl een inspiratiebron. Het ontwerp van HVE voor Parkbuurt Oosteinde wordt in het boek beschreven als geslaagd voorbeeld van een nieuwe interpretatie:

“Wat betreft de uiteenzetting met de stedenbouw en architectuur van de Nieuwe Haagse School in het Wateringese Veld leverde Parkbuurt Oosteinde als een soort proeftuin de meest spannende resultaten.’
‘…. wezenlijk diep verankerd in de ruimtelijke esthetiek van de Nieuwe Haagse School is het door Gerrit van Es ontworpen plandeel tussen de Treslinglaan en de Bovendijk. [….] Deze interpretatie leidde tot een gevarieerd, maar coherent omgevingsbeeld, waarin de ruimtelijke composities – van de stedenbouwkundige opzet van stroken en blokjes tot en met het detailniveau van de individuele woning – te herleiden zijn tot evenwichtige dynamische composities.”

Bekijk hier het project Parkbuurt Oosteinde in Wateringse Veld van HVE Architecten.
Het boek ‘100 jaar Nieuwe Haagse School – de toekomst van het verleden’ van Marcel Teunissen verscheen 2 juni 2018 bij nai010 uitgevers.